grzyb
Liczba pozycji: 13
Posłuszni do bólu – ebook
Dariusz Doliński Tomasz Grzyb
Eksperyment, który wystawił na próbę naturę ludzką. Jeśli zapytać psychologów, jakie badania w historii rozwoju tej dyscypliny wydają im się najważniejsze, 90% z nich wskaże na przeprowadzone na początku lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku badania Stanley’a Milgrama nad posłuszeństwem wobec autorytetu. Milgram w ramach prowadzonego przez siebie eksperymentu wyznaczał osobie badanej role nauczyciela....Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowa kuchnia sandomierska – ebook
Artur Bielowski
378 przepisów - kuchni regionalnej i nie tylko na: zupy, coś na drugie, sosy, potrawy z ryb, potrawy z grzybów, surówki, sałatki, marynaty, solanki, wędliny, ciasta, ciastka, ciasteczka, potrawy słodkie i desery, przyprawy, nalewki, likiery, piwa, miody, napojeData dostępności:
Data publikacji:
Przetwory. Kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na przetwory z owoców, warzyw i...Data dostępności:
Data publikacji:
Przygody Wiki – ebook
Tadeusz Grubecki
„Przygody Wiki” Tadeusza Grubeckiego to kontynuacja przygód dziewczynki, zapoczątkowana wrażeniami przedstawionymi w wydanej wcześniej książeczce pt. „ZOO” Tym razem Wiki zabiera nas w znane jej okolice, na działkę swoich dziadków, na której nigdy nie ma nudy. Swoje wrażenia, zajęcia, poznawany świat opisuje w przyjazny dzieciom wierszowany sposób. Opowiadania przedstawiają...Data dostępności:
Data publikacji:
Sprawdziany. Biologia. Gimnazjum. Klasa I – ebook
Grzegorz Wrocławski
Tematycznie ułożone sprawdziany z biologii (z kartami odpowiedzi) dla klasy pierwszej gimnazjum: Biologia jako nauka, Budowa i funkcjonowanie bakterii, protistów, grzybów i wirusów, Budowa i środowisko życia roślin zarodnikowych i nagonasiennych, Budowa i środowisko życia roślin okrytonasiennych, Funkcjonowanie organizmów i roślin, Budowa zewnętrzna i środowisko życia zwierząt bezkręgowych, Budowa...Data dostępności:
Data publikacji:
Moja Islandia – ebook
Magdalena Anna Węcławiak
Islandia - mała wyspa z wielką osobowością, garstka ludzi z ogromnym potencjałem i niegasnącą energią. Znaleźć tu można wszystko, o czym turysta sobie tylko zamarzy. Powiedzenie „dla każdego coś miłego” sprawdza się tutaj w stu procentach. Weekendowe huczne nocne życie, knajpki z żywą muzyką, niezliczona ilość kawiarni oferujących pyszne islandzkie specjały i aromatyczną kawę. Lasy pełne...Data dostępności:
Data publikacji:
Potrawy z grilla. Kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na coraz bardziej modne w Polsce...Data dostępności:
Data publikacji:
Dania jarskie – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na dania jarskie takie jak zupy,...Data dostępności:
Data publikacji:
Polska kuchnia koszerna – ebook
Wolff Rebeka
Rebeka Wolff, Polska kuchnia koszerna, żydowskie gospodarstwo domowe, potrawy, przetwory, przepisy kulinarne. W książce: O urządzeniu koszernego gospodarstwa. O urządzeniach i przygotowaniach na sobotę i na święta. O urządzeniach i przygotowaniach na święta wielkanocne (Pessach). O koszerowaniu mięsa i drobiu. O obchodzeniu się z wszelkiem mięsem, drobiem przed gotowaniem, smażeniem i pieczeniem. O...Data dostępności:
Data publikacji:
Placówka – audiobook
Bolesław Prus
To historia rodziny Józefa Ślimaka, mającej 10-morgowe gospodarstwo nad rzeką Białką, oddalone od wsi i otoczone polami należącymi do dziedzica. Wiedzie jej się dobrze do czasu, kiedy dziedzic sprzedaje swój majątek Niemcom. Koloniści wkrótce budują swoje folwarki, prowadzą linię kolejową. Proponują Józefowi, by sprzedał im swój majątek, ten jednak odmawia. Kiedy chłop zaczyna z nimi handlować i posyła...Data dostępności:
Data publikacji: